Autor: Kristi Malmberg • 20. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootmine tööstustes kallines veidi

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2012. aasta novembris võrreldes oktoobriga 0,3% ja võrreldes eelmise aasta novembriga 2,2%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus puidutöötlemises, puittoodete ja toiduainete tootmises, samuti hindade langus kütteõlide ja metalltoodete tootmises.

2011. aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete ja soojusenergia tootmises, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete ja joogitootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta novembris võrreldes oktoobriga -0,8% ja võrreldes eelmise aasta novembriga -0,2%.

Eelmise kuuga võrreldes langesid novembris keskmisest enam naftasaaduste, toiduainete, metall- ja turbatoodete hinnad ning tõusid põllumajandussaaduste, puidu, puit- ja nahktoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta novembris võrreldes oktoobriga -1,2% ja võrreldes eelmise aasta novembriga 1,7%.

Eelmise kuuga võrreldes langesid novembris keskmisest enam naftasaaduste, põllumajandussaaduste, keemiatoodete ja toiduainete hinnad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077