Autor: Raigo Neudorf • 4. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Grupp sai suurtellimuse Lõuna-Aafrika Vabariigist

ABB Grupp sai Lõuna-Aafrika Vabariigist 225 miljoni dollarilise suurtellimuse kahe käivitusvalmis fotogalvaanilise (PV) päikeseelektrijaama rajamiseks.

Rajatavate päikeseelektrijaamade tootmisvõimsus on vastavalt 33 ja 31 megavatti (MW) ning tegemist on esimeste Lõuna-Aafrika Vabariigi pikaajalise taastuvenergia programmi raames rajatavate päikeseenergiajaamadega.

Programmi eesmärk on vähendada elektritootmise keskkonnamõjusid ja soodustada erinevate energiaallikate, eriti taastuvenergia kasutuselevõttu.Jaamades toodetav elekter suunatakse uue kõrgepingealajaama kaudu kõrgepinge-ülekandevõrku.Jaamad suudavad kokku toota 130 gigavatt-tundi elektrienergiat aastas, mis tagab puhta energia 36 000 Lõuna-Aafrika majapidamisele ja võimaldab vältida 130 000 tonni süsinikdioksiidi õhkupaiskumist aastas. Projekt valmib järgmise aasta jooksul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077