ABB Grupp sai 170 miljoni dollarilise tellimuse Saudi Araabiast

ABB Grupp sai 170 miljoni dollarilise tellimuse Saudi Araabia riiklikult elektriülekande ja -jaotusvõrguoperaatorilt Saudi Electricity Company (SEC) alajaamade rajamiseks.

ABB projekteerib, tarnib, paigaldab ja annab töösse neli alajaama, mis aitavad rahuldada kasvavat nõudlust elektrienergia järele sealse keskse palverännakute koha Makkah’ (Meka) piirkonnas.

Alajaamad, milles kasutatakse ABB kompaktseid ja vastupidavaid gaasiisolatsiooniga jaotusseadmeid (GIS), rajatakse tiheda hoonestuse ja rahvaarvuga piirkonda. GIS-alajaamad on võrreldes tavalistega tunduvalt väiksema ökoloogilise jalajäljega ning sobivad ideaalselt linnadesse ja piiratud maa-alaga kohtadesse.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) hinnangul kasvab Saudi Araabia rahvastik praeguselt 28 miljonilt inimeselt 2020. aastaks 37 miljonini, kellest linnaelanikke on 85 protsenti. Saudi Araabia on maailma üks kõrgema kodumajapidamistes tarbitava elektrihulgaga maid. Riigi praeguse arengukava kohaselt on eesmärk tõsta elektritootmisvõimsust järgmisel aastal rohkem kui 20 gigavatti (GW), et jõuda umbes 72 gigavatini aastaks 2014.

„Rajatavad alajaamad aitavad tugevdada elektrivõrgu infrastruktuuri ja tõsta ülekandevõimsusi, et rahuldada kasvavat nõudlust elektrienergia järele,“ ütles ABB Grupi elektrivõrkude ja –süsteemide divisjoni juht Brice Koch. „Samuti aitavad alajaamad tõsta võrgu töökindlust ja kvaliteeti.“

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara