Autor: Tanel Raig • 30. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma jõudis esimese suurlepinguni trükitööstusega

Tehnopoli inkubatsioonifirma Fututec OÜ jõudis esimese suurtehinguni, paigaldades trükitööstuse Metaprint tehastesse kinnisvaraobjektide ohuolukordade visualiseerimise ja juhtimise tarkvaraplatvormi.

„Peale kahe aasta pikkust arendustööd ja korduvaid testimisi on tarkvaraplatvorm valmis ning usume, et õige pea aitab see paljudel Eesti ja muu maailma ettevõtetel oluliselt parandada objektide tehnilist järelevalvet,” ütles Fututec OÜ juhatuse liige Olari Miiter.

Metaprindi tegevjuhi Martti Lemendiku kinnitusel on Fututeci tarkvara maailmas leiduvate analoogidega võrreldes uudsem. „Eriti oluline, et see on lühikese ajaga hoonetes installeeritav,” rääkis Lemendik.

Projekti raames teostas Fututec Metaprindi tehastes turvalisuse auditi, kaasajastas ohuolukordade juhendid ning viis objektide turvavaldkonnaga seotud andmed tänapäevasesse pilvetehnoloogial süsteemi. Samuti paigaldati reaalaja info kogumise seadmed, mis võimaldavad koguda, töödelda ja visualiseerida jooksvat infot objektidelt.

Fututec OÜ arendab pilvetehnoloogial põhinevat kinnisvaraobjektide ohuolukordade visualiseerimise ja juhtimise tarkvaraplatvormi äri- ja avaliku sektori ettevõtetele. Platvorm koondab endas ettevõtte objektide plaanid, juhendid ja muud olulised dokumendid ning muudab need kättesaadavaks ettevõtte võtmeisikutele nii tööl kui reisil. Fututec OÜ on asutatud 2010. aastal ning on Tehnopoli Startup Inkubaatori ettevõte.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077