Autor: Tanel Raig • 29. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehase juht Margus Kastein kogub Oktoberfestilt kogemusi

Saku Õlletehase esindajad eesotsas tehase juhi Margus Kasteiniga viibivad Münchenis toimuval Oktoberfestil, et leida uusi ideid ja kogemusi maailma suurimalt õllefestivalilt.

„Saksa õllekultuur, mida Oktoberfest esindab, on väga traditsiooniline. Seda näitab nii jookide serveerimine täpselt ühesugusel kujul, kui ka kindel toit õlle kõrvale – kartulisalat ja seakoot. Kui võrrelda seda eestlaste õllekultuuriga, siis meie oleme palju altimad proovima ja katsetama uusi maitseid ning samuti toite õlle juurde,“ rääkis Kastein. „Eestlased on ikka ka söögi-joogi osas innovatsioonirahvas.“

Oktoberfest kestab 22. septembrist kuni 7. oktoobrini. Prognooside kohaselt oodatakse Oktoberfestile tänavu seitset miljonit külastajat, kes peaksid ära jooma seitse miljonit liitrit õlut.

2011. aasta Oktoberfesti kohta on korraldajad avaldanud, et koos 7,5 miljoni liitri õllega söödi 522 821 grillkana ja 118 veist. Elektritarbimine oli sündmuse jooksul 2,95 miljonit kilovatt-tundi, gaasi tarbimine 205 000 kuupmeetrit ja vett tarbiti 100 000 kuupmeetrit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077