Autor: Tanel Raig • 28. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalad planeerivad Narva karjääri suurt tuulikuparki

Sõnajalgadele kuuluv ettevõte soovib ehitada tuulikupargi Vaivara vallas kasutusest väljas karjäärialale, kuhu üldplaneering lubab ehitada kuni 500megavatise võimsusega pargi.

Septembris tuleb avalikule arutusele keskkonnamõjude hindamise programm, mille kohaselt ehitatakse Vaivara valda Mustanina külasse tuuleelektrijaam, mis hakkab laiutama 1965 hektari suurusel maa-alal. Jaama planeeritav koguvõimsus on 255 MW, mille annavad kokku 85 tuulegeneraatorit, iga üksiku võimsus on 3 MW, kirjutas ajaleht Põhjarannik.

Tuulikupargi rajamise taga on Oleg ja Andres Sõnajalale kuuluv AS Roheline Elekter. Andres Sõnajala kinnitusel räägib Vaivara valda tuulikupargi rajamise kasuks üldplaneering, mis lubab endistele karjäärialadele teha kuni 500 MW tuulikupargi. Reaalselt nii suur park tema hinnangul sellele alale ei mahu ja kui palju tuulikuid nad täpselt lõpuks parki planeerivad, on praeguses ettevalmistusstaadiumis vara öelda.

"See saab selgeks siis, kui keskkonnamõjude hindamise programmiga on lõpule jõutud ning ehitusluba käes,” ütles Andres Sõnajalg. Ehituseni võib kuluda aga veel umbes aasta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077