Mais tööstustoodangu vähenemine aeglustus

Tööstusettevõtted tootsid 2012. aasta mais 1% vähem toodangut kui eelmise aasta samal kuul, sealhulgas töötlevas tööstuses 0,4% vähem, teatas statistikaamet.

2012. aasta alguses toimunud töötleva tööstuse toodangu väike kasv eelmise aasta sama kuuga võrreldes asendus märtsis ja aprillis langusega, kui toodang vähenes kummaski kuus ligi 5%. Mais vähenes toodang eelmise aasta maiga võrreldes 0,4%. Toodangu languse põhjustas eelkõige eelmise aasta kõrge võrdlusbaas elektroonikaseadmete tootmise harus, mille mõju jätkub ka teises kvartalis. Negatiivset mõju avaldas ka nõrk välisnõudlus — müük ekspordiks vähenes mais eelmise aasta maiga võrreldes 2%. Välisturule müüdi mais 70% kogu töötleva tööstuse toodangust.

Mais ei ületanud toodangu maht eelmise aasta taset pooltes tööstusharudes. Suurema osatähtsusega harudest vähenes toodang metalltoodete, elektroonikaseadmete ja keemiatoodete tootmises (vastavalt 19%, 4% ja 2%). Toodang suurenes elektriseadmete, puittoodete ja toiduainete tootmises (vastavalt 18%, 2% ja 1%).

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta mais nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 1% rohkem toodangut kui aprillis.

2011. aasta maiga võrreldes toodeti 7% vähem elektrit ja 8% vähem soojust.

Osale arutelus

  • Silvia Kruusmaa

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara