Autor: Tanel Raig • 12. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Suur-Sõjamäel uus plastitööstus

OÜ Nelitäht avas täna Tallinnas Suur-Sõjamäel Baltikumi esimese määrdunud kõvaplastist pakendite tööstusliku ümbertöötlemise liini.

Tehas hakkab ümber töötama plastmaterjalide alla kuuluvad šampooni-, majoneesi-, ketšupi ja teisi pudelid. Varasemalt on taolist taaskasutustehnoloogiat kasutatud valdavalt Aasia riikides. Investeeringu tulemusena on nüüd võimalik Eestist kogutud plastjäätmetest valmistada sekundaarset graanulit ja sellest omakorda uusi tooteid. Näiteks valmistatakse saadud graanulitest kanalisatsioonikaevude põhjasid, kaubaaluseid, torusid ja kaste.

Liini käivitamisse investeeriti ligi miljon eurot, millest 50% rahastas Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Nelitäht on üks Eestis suurimaid sekundaarse pakendi ja elektroonikajäätmete väärtustajaid, kes käitles 2011. aastal 18 000 tonni erinevaid jäätmeid.

Foto: Raul Mee
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077