Autor: Ave Lepik • 30. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalev kasvatas turuosa

Maiustusetootja Kalev kasvatas tänavu veebruaris-märtsis võrreldes aasta varasemaga 5,3 protsendipunkti võrra oma Eesti turuosa. Kalevi rahaline turuosa on 37,2%.

“Kalevi müügiedu kaks peamist põhjust on transrasvadest loobumine, mida paljud meie konkurendid pole suutnud siiani järele teha, ning edukas tootearendus,“ lausus Kalevi juhatuse esimees Kaido Kaare.

Turu-uuringufirma Nielsen värske maiustusteturu ülevaate põhjal on Kalevi turuosa Eestis kasvanud võrreldes möödunud aasta sama perioodiga 5,3 protsendipunkti, ulatudes käesoleva aasta veebruaris-märtsis mahuliselt 42,8 protsendini.

Aasta varem samal perioodil oli Kalevi mahuline turuosa Eesti maiustusteturul 37,5%. Kalevi rahaline turuosa oli käesoleva aasta veebruaris-märtsis 37,2%, kasvades ligi kolme protsendipunkti võrra.

Kalevi kahe lähima konkurendi turuosad olid veebruaris-märtsis mahuliselt 8,7% ja 6,3% ning rahaliselt 10,1% ja 5,0%. Konkurentide turuosa viimase aasta jooksul märkimisväärselt ei muutunud.

Kõige tugevam on Kalevi positsioon šokolaadikompvekkide ja –tahvlite segmendis. Eesti enim müüdud šokolaad veebruaris ja märtsis oli 300-grammine Kalevipoeg, teisel kohal oli 300-grammine Anneke. Kompvekkidest osteti kõige enam Teekonna, Tallinna ja Kalevi kompvekke, neile järgnesid Tiina,  Oravake ja Tõmmu jm. Kalevi kommikarpidest osteti veebruaris-märtsis kõige enam Maiuspala.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim kondiitritööstusettevõte, mis annab tööd rohkem kui 330-le inimesele.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077