Autor: Tanel Raig • 7. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estover kasvatas Soome abiga müüki Euroopas 73%

Piimatooteid turustav OÜ Estover on tänavu esimeses kvartalis kasvatanud Euroopa Liidu sisest eksporti aastases võrdluses 73%. Suur osa kasvust on tulnud sisenemisest Soome turule.

Ettevõte turustab Soomes oma tooteid MaatilanParhaat`i kaubamärgi all. „Oleme Eestis saavutanud arvestatava turuosa ning näemegi suurimat edasist kasvupotentsiaali lähiriikide, Soome, Läti ja Leedu, turgudes,” ütles Estoveri müügi- ja turundusosakonna juhataja Hannes Prits.

Tema kinnitusel on loonud kasvuvõimalusi nii välis- kui siseturul eelnevate aastate investeeringud tootmisse ja turundusse. Koduturul on esimeses kvartalis uuringufirma Nielsen andmetel Estoveri turuosa tootjana fermenteeritud juustude kategoorias (kõik juustud v.a. sulatatud, suitsu- ja toorjuust) 38,1%. Aastaga on turuosa kasvanud 10%.

Kokku oli Estoveri käive esimeses kvartalis 6,8 miljonit krooni. Võrreldes eelmise aastaga on käive kasvanud 26%, sealjuures siseturule 20%.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077