Veebruaris toob Valio turule 20 kuud laagerdunud parmesani tüüpi juustu Forte Speciale.
Kui tavaline Forte laagerdub Itaalias vähemalt 10 kuud, siis Forte Speciale laagerdumisaeg on minimaalselt 20 kuud. Pikem laagerdumisaeg annab juustule küpsema ja rikkalikuma maitse, meeldivama lõhnabuketi ning veelgi teralisema struktuuri. Eelkõige sobib Forte Speciale veini kõrvale suupisteks, laastude või murtud kuubikutena juustutaldrikule koos pirnitükkide või viinamarjadega, samuti kasutamiseks riivjuustuna erinevate pastatoitude peale ja risotodesse.
Valio Võru juustutehases eestimaisest piimast valmiv Forte on ainuke Eestis toodetav parmesani tüüpi juust. Juust laagerdub Itaalias spetsiaalsetes Parma juustukeldrites koostöös Itaalia suurima parmesanijuustude tootja Saviola s.p.a.-ga. Forte Speciale valmimine kestab kokku ligi kaks aastat, nõudes terve selle perioodi jooksul väga puhast ja täpset tootmisprotsessi.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
„Maailm liigub elektritarbimise suunas kiiremini kui kunagi varem – küsimus pole enam selles, kas, vaid selles, kuidas me seda teeme,“ ütles ABB Eesti sagedusmuundurite tehase inseneriosakonna juht Jaanus Karu Äripäeva raadio saates „Jätkusuutlik ja roheline“. Tema hinnangul kasvab elektritarbimine aastatel 2024–2034 enam kui kümme korda kiiremini kui teised energiaallikad. Aastaks 2050 on energiatarve hinnanguliselt 85% suurem kui praegu. See kasv tuleneb suuresti sellest, et elektrit kasutatakse järjest enam fossiilkütuste asemel – nii küttes kui ka transpordis,“ tõdes ta.