A. Le Coq kasvatas eksporti 20%

A. Le Coq’i eksport kasvas möödunud aastal 20%. Eestis suudeti müüki kasvatada 5%.

Kokku kasvas ettevõtte müük eelmisel aastal 7%, jõudes 133,4 miljoni liitrini. Eestis oli mahuliselt suurim tõus (kasv 3 miljonit liitrit) õllede segmendil, mis kasvas aastaga 5%. Uuringufirma Nielseni andmetel oli eelmise aasta õlleturu kasv jaemüügis 3,2%. „Eelmise aasta seisuga on A. Le Coq’i poolt müüdud brändiõllede keskmine turuosa jaemüügis 40%, millega edastasime kõiki konkurente,“ ütles A. Le Coq’i juht Tarmo Noop. Ta lisas, et suure  kasvu õllede kategoorias on andnud ka A. Le Coq Premiumi ja Alexandri jätkuv müügiedu.

Lisaks õlledele olid suuremad kasvud ka vee (+8%), mahlade (+19%), spordijoogi (+10%) ning long-drinki (+10%) kategoorias.

Ekspordis olid põhilised turud Taani, Soome ja Leedu ning peamised tootekategooriad  õlu, siider ja longero. Noobi sõnul on Skandinaavia ettevõttele oluline ekspordipiirkond, mille puhul on tegemist majanduslikult stabiilse keskkonna ja suure turuga, mida eestlased hästi tunnevad ning kus logistikakulud on suhteliselt madalad. “Sel aastal plaanime siseneda Kanada ja Ungari turule, kus läbirääkimised on jõudnud juba lõpukorrale,” valgustas ta edasisi ekspordiplaane.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara