Autor: Tanel Raig • 3. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martin Arula: Olukord keerukam kui aasta tagasi

ASi Toftan tegevdirektori Martin Arula sõnul on olukord täna eksport- ja koduturgudel keerukam, kui oli eelmisel aastal. Nõdluse vähenemine on toonud kaasa tellimuste hulga vähenemise.

Arula möönas, et osalt on tegemist sesoonse probleemiga – talvel ehitus- ja renoveerimistegevus aeglustub. Kuid ta on ka kindel, et finantskriis on tarbimisele mõju avaldanud. „Loodame, et meie 22 erinevat eksportturgu langevad pisut erinevas tempos, ka tooteliigiti, ja ehk õnnestub siiski tootmismahtu säilitada,“ lootis Arula.

Esimese kvartali lepingute hulk on Toftanil praegu väiksem kui aasta tagasi. „Selle languse mõju ei ole turul allesjäänutele veel väga dramaatiliselt tunda ning on äärmiselt keeruline ennustada ehitus- ja puidusektorit tabava kriisi või kriisikese ulatust,“ rääkis Arula.

Toftani tootmismaht tõusis 2011. aastal ligi 4% ulatudes 187 000 m3ni. Ka tönavu loodab ettevõte tootmismahtu siiski kasvatada ja jõuda 196 000 m3ni..

Kommentaare puiduturul toimuva kohta loe 3. jaanuari Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077