Autor: Tanel Raig • 7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkoholitootja kiidab Riigikogu

Riigikogu võttis täna vastu 2012. aasta riigieelarve seaduse, millega kinnitati alkoholiaktsiisi viieprotsendiline tõus 1. veebruarist 2012. Alkoholitootja ja hulgimüüja Altia Eesti teatas, et aktsiisitõusu edasilükkamine aastavahetuselt veebruari on mõistlik otsus.

„Varasem kogemus näitab, et uue aastaga muutuvad aktsiisimäärad viivad alkoholitootjate töökoormuse aasta lõpus lakke, samas kui jaanuaris nõudlus märgatavalt langeb. Veebruarikuine aktsiisitõus lubab nii tootjatel kui ka jaekaubandusel oma tegevust ühtlasemalt korraldada,“ ütles Altia Eesti AS juhatuse liige Kristel Mets.

Mets lisas, et alkoholi tootjad ja maaletoojad on alati rõhutanud mõistliku tarbimise põhimõtteid ning oma roll alkoholitarbimise suunamisel on ka aktsiisidel. Oluline on, et mõõdukas koguses tarbitakse alkoholitooteid, mis pärinevad ametlikelt tootjatelt ning millelt on riigimaksud makstud.

Altia Eesti AS maksis tänavu üheksa kuuga aktsiisi 14,4 miljonit eurot, mis on ligi 41 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077