Alkoholitootja kiidab Riigikogu

Riigikogu võttis täna vastu 2012. aasta riigieelarve seaduse, millega kinnitati alkoholiaktsiisi viieprotsendiline tõus 1. veebruarist 2012. Alkoholitootja ja hulgimüüja Altia Eesti teatas, et aktsiisitõusu edasilükkamine aastavahetuselt veebruari on mõistlik otsus.

„Varasem kogemus näitab, et uue aastaga muutuvad aktsiisimäärad viivad alkoholitootjate töökoormuse aasta lõpus lakke, samas kui jaanuaris nõudlus märgatavalt langeb. Veebruarikuine aktsiisitõus lubab nii tootjatel kui ka jaekaubandusel oma tegevust ühtlasemalt korraldada,“ ütles Altia Eesti AS juhatuse liige Kristel Mets.

Mets lisas, et alkoholi tootjad ja maaletoojad on alati rõhutanud mõistliku tarbimise põhimõtteid ning oma roll alkoholitarbimise suunamisel on ka aktsiisidel. Oluline on, et mõõdukas koguses tarbitakse alkoholitooteid, mis pärinevad ametlikelt tootjatelt ning millelt on riigimaksud makstud.

Altia Eesti AS maksis tänavu üheksa kuuga aktsiisi 14,4 miljonit eurot, mis on ligi 41 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara