Autor: Tanel Raig • 2. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusettevõtted vallutasid edukate ettevõtete edetabeli

Eesti edukamate ettevõtete TOP 100-s tegelevad ligi pooled ettevõtted tootmisega.

Esisaja ettevõtte hulgas on 45 tootmisettevõtet. Tööstus- ja tootmisettevõtted on eelmise aasta majandustulemuste põhjal koostatud edetabelis suurimad tõusjad. Aasta varem olid nad samalaadses edetabelis kolmandas-neljandas sajas.

Tööstussektori suurimad tõusjad on G.S.G Metal AS, Kuusakoski AS ja Molicorp Silmet AS. Nemad lendasid TOP 500 esiviiekümnesse neljasajandatelt kohtadelt. Umbes sama kiire lennu on aastaga teinud ka UPM-Kymmene Otepää ja Estonian Cell.

Tegevusalati paistavad väga edukana silma keemiatööstusettevõtted. 33 Eesti edukaima ettevõtte hulgas on viis keemiatööstust – Henkel Maxroflex, Molycorp Silmet, Krimelte, Viru Keemia Grupp ja Kiviõli Keemiatööstus.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077