Autor: Tanel Raig • 1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eraisikute raha Eesti taastuvenergia äris 435 miljonit eurot

Eesti Taastuvenergia Koja juhataja Rene Tammiste kinnitusel on Eesti taastuvenergia sektorisse investeeritud ligi 500 miljonit eurot, millest 87% on panustanud eraettevõtted.

Tööstusuudiste online-intervjuus küsimustele vastates on Tammist välja toonud, et vahemikul 2007-2011 on taastuvenergia sektoris uutesse tootmisvõimsustesse investeeritud ligi 500 miljonit eurot, sellest 87% on investeerinud erainvestorid. Ligi 13% investeeringutest on teinud riigiettevõte Eesti Energia. Kokku on juurde loodud 221 MW uusi tootmisvõimsusi. „See hoiab ära ligi 1 miljoni tonni põlevkivi ahju ajamise Narva elektrijaamades ning sellega kaasneva keskkonnasaaste,“ toob Tammist välja.

Tammist lisab, et loodud on juurde ka sadu töökohti nii metsanduses, ehitussektoris kui ka elektrijaamade hooldamises.

Praegu kestval online-intervjuul saab kella 13ni küsimusi esitada SIIT.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077