Autor: Kristina Traks • 5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tullio Liblik müüs metallifirma äripartnerile

Seni poolt metallifirmast E-Profiil omanud ärimees Tullio Liblik müüs oma osaluse äripartnerile.

Liblik jääb tehingut kommenteerides napisõnaliseks: "Vastab tõele, et selline tehing toimus. Müük tundus mõistlik, sest sain soovitud hinna."

Tehingu suurust ta ei avalda, kuid sõnab, et nafta- ning gaasitööstuse jaoks suurte metallkonstruktsioonide ja seadmete tootmisega tegelev ning pea 100-protsendiliselt oma toodangut välismaal müüv E-Profiil on väga hea ja perspektiivikas firma. "Õpikutarkuski ütleb, et tasub müüa hoogsalt kasvavat firmat ning E-Profiil seda just ongi."

Nüüd 100 protsendi E-Profiili omanikuks saanud ASi Tesmani juht Lembit Soe sõnas tehingut kommenteerides, et tegelikult on selline omanikevangerdus ajutine ja peetakse läbirääkimisi omanikeringi laiendamiseks. Miks nii? "Tahame lisapartnereid, meile meeldib, kui äris on rohkem osalisi," ütles Soe. Ettevõtte välisomanikele müümisest siiski jutt ei ole. "Ei, välisomanikele teda müüa ei taha ja ei usu, et välisinvestorid sellisest ettevõttest ka huvitatud oleks. Suured ettevõtted ei ole praegu huvitatud nn tsehhide kokku ostmisest," lisas ta.

Soe rääkis, et raske aeg hakkab E-Profiili jaoks läbi saama, kuid käibekasvu sel aastal veel ei tule. Paar viimast aastat on ettevõte tiksunud rütmis ca 170 miljonit krooni käivet ja ligi 6 miljonit krooni kasumit aasta kohta.

E-Profiili turg asub pea sajaprotsendiliselt Norras ja Eestis õieti konkurente ettevõttel polevadki. "Meie poolt tehtav on niivõrd spetsiifiline. Ega me hangetel naljalt teiste taoliste Eesti firmadega ei kohtu," rääkis Soe.

Eesti masinatööstuseliidu arendusdirektori Aleksei Hõbemägi sõnul on metalliettevõtted masust üle saanud ja paljud ettevõtted on oma käibenumbritega juba 2008. aasta tipptaseme ületanud. Eriti head kasvu näitavat tootlikkus, sest masu ajal vähendasid paljud töötajate arvu ning nüüd tehakse sama või suuremgi töö ära vähema arvu inimestega. "E-Profiil on ka tubli ettevõte, kõva eksportija," ütleb Hõbemägi ja lisab et ekspordikasv on metalli- ja masinatööstusettevõtetel eriti hea olnud.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077