Autor: Tanel Raig • 17. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsa- ja puidutöösturid parandavad puittoodete statistikat

Täna kohtuvad Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EPML) juhid Statistikameti väliskaubandusstatistika talitusega, et et arutada puidupõhiste toodete väliskaubanduse statistika edendamist.

EPMLi tegevdirektor Ott Otsmann ütles, et tänane statistika on küll toimiv, kuid osasid asju saab siiski parandada. Kaubagruppide eestikeelsetes nimetustes saab teha korrektuure, mis võimaldab neist paremini aru saada. Samuti esineb statistika tulemustes mahtude ja rahaliste väärtuste osas vahel ebakõlasid. Sellega tuleb tegeleda ja selgitada välja, millest need on põhjustatud ja leida, kas probleemi saab edaspidi vältida parandades aruandevorme või suheldes ettevõtetega, loetles Otsmann Statistikaametiga arutatavaid teemasid. „Kohtumise mõte on koostöö, et metsa- ja puidusektori väliskaubandusstatistika kogumist ja ülevaateid edendades saaksid ettevõtted sealt võimalikult head tagasisidet otsuste tegemiseks,“ lausus Otsmann.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077