Töösturid panustavad metsade tootlikkuse suurendamisse

Eesti puidutöösturid, Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) spetsialistid ja energeetikud leiavad, et metsi peab edaspidi hakkama majandama senisest tõhusamalt, et puitu jätkuks nii tööstusele kui energia tootmiseks.

Läinud nädalal Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu juhatuse, RMK spetsialistide ja Eesti Energia ning Narva Elektrijaamade esindajate vahel toimunud kohtumisel leiti, et on vaja rohkem pöörata tähelepanu jätkusuutlikule metsakasutusele.

Puit on taastuv loodusvara ning Eesti on võtnud eesmärgiks suurendada aastaks 2020 taastuvate energiaallikate osakaalu 25%-ni kogu energiatarbimisest. Eesti Energia kinnitas, et seoses taastuvenergia tootmismahu suurenemisega tõuseb nõudlus biomassi järgi.

Osalejad leidsid, et kasvava nõudluse tingimustes on vaja jõuda metsanduse arengukavas planeeritud kestlike raiemahtudeni (12-15 mln m3) ja ellu viia metsanduse arengukava aastani 2020. Vaja on kasvatada metsade tootlikkust, mis võimaldab kasutada puitu kõikides tarbimisvaldkondades, sealhulgas tööstuslikul otstarbel ja energeetikas.

„Suurema metsa kasutusmahu juures tekib ka rohkem madalakvaliteedilist puitu ja raiejäätmeid, mida saab kasutada energia tootmiseks," märkis Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu tegevjuht Ott Otsmann. "Metsanduse arengukavas planeeritud metsakasutuse maht 12-15 mln tm aastas võimaldab toota meie metsa- ja puidutööstussektoris rohkem lisandväärtust, tõsta eksporti ning suurendab ka metsa- ja puidusektori töökohtade arvu.“

 

Osale arutelus

  • Ain Alvela

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara