Autor: Tanel Raig • 15. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tööstus Euroopa Liidu kiireim kasvaja

Aastases võrdluses olid juunis Euroopa Liidus suurima tööstustoodangu kasvuga Balti riikide tööstused. Teistest mäekõrguselt oli omakorda üle toodangu kasv Eestis.

Eurostati andmetel kasvas tööstustoodang juunis võrreldes eelmise aasta juuniga 13 Euroopa Liidu riigis ja langes kaheksas (info on andmed avaldanud riikide kohta). Suurim tõus registreeriti Eestis, kus oli aastane kasv 23,7%. Eestile järgnesid Läti (kasv 15,2%) ja Leedu (kasv 10,3%). Balti riikide järel olid suurimad toodangu kasvatajad Tšehhi (kasv 7,4%) ja Saksamaa (kasv 7%). Suurimad langused olid Kreekas (langus 13,2%), Suurbritannias (langus 5,3%) ja Taanis (langus 3,3%).

Võrreldes tänavu aasta maiga oli juunis Euroopa Liidus laialdasem toodangumahtude langus. Tööstustoodang vähenes 15 riigis ja kasvas vaid 5 riigis. Suurbritannias püsis toodangu maht maikuu tasemel. Suurim langus oli juunis võrreldes maiga Taanis (-5,8%), Portugalis (-3,5%), Soomes (-3,3%) ja Sloveenias (-2,7%). Kasvatada suutsid toodangumahtu enim Läti (+4,1%) ja Leedu (+3,7%).

Euroalas oli juunis võrreldes maiga tööstustoodangu langus 0,7% ja EU27 riikides 1,2%. Mais oli mõlemas toodang kasvanud 0,2%.

Aastases võrdluses on euroalas tööstustoodang kasvanud 2,9% ja EU27 riikides 1,7%.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077