Eesti tööstus Euroopa Liidu kiireim kasvaja

Aastases võrdluses olid juunis Euroopa Liidus suurima tööstustoodangu kasvuga Balti riikide tööstused. Teistest mäekõrguselt oli omakorda üle toodangu kasv Eestis.

Eurostati andmetel kasvas tööstustoodang juunis võrreldes eelmise aasta juuniga 13 Euroopa Liidu riigis ja langes kaheksas (info on andmed avaldanud riikide kohta). Suurim tõus registreeriti Eestis, kus oli aastane kasv 23,7%. Eestile järgnesid Läti (kasv 15,2%) ja Leedu (kasv 10,3%). Balti riikide järel olid suurimad toodangu kasvatajad Tšehhi (kasv 7,4%) ja Saksamaa (kasv 7%). Suurimad langused olid Kreekas (langus 13,2%), Suurbritannias (langus 5,3%) ja Taanis (langus 3,3%).

Võrreldes tänavu aasta maiga oli juunis Euroopa Liidus laialdasem toodangumahtude langus. Tööstustoodang vähenes 15 riigis ja kasvas vaid 5 riigis. Suurbritannias püsis toodangu maht maikuu tasemel. Suurim langus oli juunis võrreldes maiga Taanis (-5,8%), Portugalis (-3,5%), Soomes (-3,3%) ja Sloveenias (-2,7%). Kasvatada suutsid toodangumahtu enim Läti (+4,1%) ja Leedu (+3,7%).

Euroalas oli juunis võrreldes maiga tööstustoodangu langus 0,7% ja EU27 riikides 1,2%. Mais oli mõlemas toodang kasvanud 0,2%.

Aastases võrdluses on euroalas tööstustoodang kasvanud 2,9% ja EU27 riikides 1,7%.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara