Autor: Anne Oja • 12. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda ühendab Tere Vene piimatootjate liiduga

Venemaa piimatootjate liidu uksele koputava Tere kutsel külastab tuleval nädalal Eestit ühenduse Sojuzmoloko delegatsioon.

Sojuzmoloko esindajad eesotsas liidu juhatuse esimehe Andrei Danilenkoga kohtuvad 14.-15. augustil põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi ja piimanduskontserni TERE juhtkonnaga ning väisavad siinseid piimafarme, teatas Tere.

Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda sõnul astub ettevõte Sojuzmoloko liikmeks. „Tere jaoks on eksport olnud viimaste aastate selge prioriteet ja Venemaa turg selle prioriteedi keskpunkt. Tahame Sojuzmoloko liikmeks astudes olla Venemaa klientidele lähemal, õppida seda suurt turgu rohkem tundma ja vahetada kogemust, mis Eesti ja Venemaa partneritel viimastel aastakümnetel tekkinud,“ põhjendas ta.

Sojuzmoloko juhatuse esimehe Andrei Danilenko sõnul on tarvis otsida uusi võimalusi vastastikku kasuliku koostöö arendamiseks, mis puudutab nii investeeringuid turundusse kui ka tootmisesse. „Seoses tolliliidu loomise ning Venemaa plaaniga liituda WTO-ga hakkavad mängureeglid turul paratamatult muutuma. Seetõttu on meie jaoks oluline konstruktiivne dialoog Eesti kui Vene turu traditsioonilise piimatoodete tarnijaga. Sojuzmoloko enam kui 3000 liikme seas on juhtivad Venemaa ja Valgevene piima ja piimatoodete tootjad. Meil on hea meel tervitada ASi Tere esimese Balti riikidest pärit liikmena,“ kommenteeris Danilenko.

2008. aastal asutatud Sojuzmolokoon Venemaa piimatootjaid ja -töötlejaid koondav organisatsioon, mis kaitseb piimatööstuse huve. Tere käive moodustas 2010. aastal ligi 100 miljonit eurot. Ettevõtte peamised on turud Eesti, Venemaa, Soome, Läti ja Taani.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077