Kruuda ühendab Tere Vene piimatootjate liiduga

Venemaa piimatootjate liidu uksele koputava Tere kutsel külastab tuleval nädalal Eestit ühenduse Sojuzmoloko delegatsioon.

Sojuzmoloko esindajad eesotsas liidu juhatuse esimehe Andrei Danilenkoga kohtuvad 14.-15. augustil põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi ja piimanduskontserni TERE juhtkonnaga ning väisavad siinseid piimafarme, teatas Tere.

Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda sõnul astub ettevõte Sojuzmoloko liikmeks. „Tere jaoks on eksport olnud viimaste aastate selge prioriteet ja Venemaa turg selle prioriteedi keskpunkt. Tahame Sojuzmoloko liikmeks astudes olla Venemaa klientidele lähemal, õppida seda suurt turgu rohkem tundma ja vahetada kogemust, mis Eesti ja Venemaa partneritel viimastel aastakümnetel tekkinud,“ põhjendas ta.

Sojuzmoloko juhatuse esimehe Andrei Danilenko sõnul on tarvis otsida uusi võimalusi vastastikku kasuliku koostöö arendamiseks, mis puudutab nii investeeringuid turundusse kui ka tootmisesse. „Seoses tolliliidu loomise ning Venemaa plaaniga liituda WTO-ga hakkavad mängureeglid turul paratamatult muutuma. Seetõttu on meie jaoks oluline konstruktiivne dialoog Eesti kui Vene turu traditsioonilise piimatoodete tarnijaga. Sojuzmoloko enam kui 3000 liikme seas on juhtivad Venemaa ja Valgevene piima ja piimatoodete tootjad. Meil on hea meel tervitada ASi Tere esimese Balti riikidest pärit liikmena,“ kommenteeris Danilenko.

2008. aastal asutatud Sojuzmolokoon Venemaa piimatootjaid ja -töötlejaid koondav organisatsioon, mis kaitseb piimatööstuse huve. Tere käive moodustas 2010. aastal ligi 100 miljonit eurot. Ettevõtte peamised on turud Eesti, Venemaa, Soome, Läti ja Taani.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara