Autor: Tanel Raig • 19. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Horizoni käive kasvas 45%

Kehras asuva Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi tugev müük jätkus tänavu esimesel poolaastal, mil ettevõtte käive ulatus 30 miljoni euroni. Seda on pea poole rohkem kui mullu samal ajal.

Horizoni tänavuse I poolaasta puhaskasum oli 8,1 miljonit eurot ning kasumimarginaal 27%. „Tänu soodsale nõudlusele maailmaturul suutis Horizon hoida eelnenud edukate kuude taset. Võrreldes 2010. aasta esimese kuue kuuga kasvas Horizoni müük 45%,“ kinnitas Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi juhatuse esimees Ashwani Sharma.

Horizon on Eesti ainus pakkematerjaliks mõeldud jõupaberi tootja ning ettevõte ekspordib toodangut 50 riiki. Viimasel 10 aastal on ettevõte oluliselt kaasajastanud ka sisseseadet, investeeritud on 70 miljonit eurot. Tänavu juunis hakati ettevõttes paigaldama uut tselluloosikeedukatelt, mis käivitub aasta lõpus. Uus tehnoloogia vähendab Horizoni tselluloositoomise energiakulu 25% ning veekulu 1,3 miljoni kuupmeetri võrra aastas.

Ettevõtte 2010. aasta käive oli 52 miljoni eurot ning puhaskasum 8,6 miljonit eurot, puhaskasumi marginaal 16,5%.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077