Autor: Tanel Raig • 12. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB ostab end trafoärisse

Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Grupp ostab Trasfor Grupi, et laiendada tooteportfelli trafode segmendis.

Trasfor on kuivtrafode ja induktorite tootja madal- ja keskpinge rakendustele. Ettevõte toodab mitmeid spetsiifilisi seadmeid ajamitele, raudteeveeremitele, avamere tuuleenergia ja teistesse taastuvenergial põhinevatesse elektritootmise valdkondadele ning paljudele muudele tööstusharudele nagu näiteks laeva-, nafta- ja gaasitööstus.

Trasfor Grupi eelmise aasta müügitulu oli ligikaudu 130 miljonit dollarit ning ettevõttes on 380 töötajat. Trasforil on tootmisüksus Šveitsis Lugano lähedal ning kaks tehast Itaalias. Pooled leppisid kokku mitte avalikustada tehingu rahalisi üksikasju.

Kuivtrafod on trafoäri kasvav valdkond ja nendes kasutatavad isolatsioonimaterjalid, nagu vaik õli asemel, muudavad need tuleohutumateks ja vähendavad mõju keskkonnale.

Trasfori ost oli ABB Grupile juba kolmas ostutehing viimase kahe nädala jooksul – varem omandati elektriautode laadimistehnoloogiate ettevõte Epyon B.V. ning tselluloosi- ja paberitööstuse seadmeid tootev firma Lorentzen & Wettre.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077