Autor: Tanel Raig • 28. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteq Tallinn kasvas kaks korda suuremaks

Elcoteq Tallinna töötajate arv kasvas möödunud aastal üle 100%, avaldab ettevõtte tegevjuht Jan Kotka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning rahandusministeeriumi 2010. aasta majandusülevaates.

Eelmise aasta alguses töötas Elcoteq Tallinnas 130 töötajat (lisaks globaalne meeskond). Praeguseks on inimesi veidi üle 300, ehk kasv üle 100%. Jan Kotka sõnul tuli aasta jooksul juurde mitmeid uusi kliente, kes andsid ka korralikke tootmismahte. Kotka kinnitusel on ettevõte nüüd orienteeritud väiksematele partiidele, suuremale tootevariatsioonile ja keerukamatele toodetele. See on aga seadnud täiesti uued nõuded meeskonnale, mistõttu oli koolitamine ja pädevate töötajate leidmine üheks peamiseks tegevuseks 2010. aastal. „Eriti keeruline on olnud leida insenere, seda nii elektroonika, kvaliteedi kui ka tootmisprotsesside valdkonnas,” ütleb Kotka.

Kotka selgitab ka, et väike ja efektiivne üksus ei saa lubada endale suurt lisameeskonda, katmaks nõudluse kõikumist ning gripilaineid. Vajaduste järgi täiendatakse meeskonda ka edaspidi. Kotka kinnitusel ei ole siiani möödunud ühtegi kuud, kus ei oleks uusi inimesi juurde võetud.

Suurt rõhku pani ettevõte eelmisel aastal ka töötajate koolitamisele. Iga inimese kohta investeeriti 13 koolitustundi kuus. Lisaks tehti suuremad investeeringud ka masinladumise- ehk pindmontaaži masinatesse. Kui 2009. aastal alustati ühe masinaga, siis praegu on ettevõttes neli pindmontaaži masinat. Selliste masinate hinnad kõiguvad Kotka väitel 1,5-2,5 miljoni euro ringis. Samuti on investeeritud automaatsesse tootmise jälgimise süsteemi. Sellel aastal minnakse üle uuele majandustarkvarale ning jätkatakse tootmise jälgimise arendamist.

Kotka sõnul pannakse tänavu aasta esimsese pooles rõhku ka tegevuse stabiliseerimisele. „Kuna eelmine aasta oli suur kasvu ja muudatuste aasta, siis üritame 2011. aastal korrastada ja lihvida protsesse ning koostööd uute klientidega ning tagada stabiilselt kõrge teenusekvaliteet igas valdkonnas kõikidele klientidele,” selgitab Kotka.

Samas suuruses kasvu, kui 2010. aastal, Elcoteq Tallinn tänavu ei plaani. Pigem jätkame kliendiportfelli tasakaalustamist ning liikumist edasi toodete ja teenuste keerukuse valdkonnas, loomaks suuremat lisandväärtust, räägib Kotka. Elcoteqi kontserni strateegia on suurendada ka järelturu teenuseid, mistõttu ollakse selles valdkonnas aktiivsemad ka Tallinnas. Kotka kinnitusel üritatakse järelturu teenustes tugevalt laieneda 2011. aasta teises pooles ja 2012. aastal.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077