Autor: Tanel Raig • 22. juuni 2011

Hiina tööstused loobuvad Euroopa jäätmetest

Hiina on oluliselt vähendamas jäätmete importi Euroopast, kuna suudab ise järjest enam rahuldada oma tööstuste vajadust sekundaarse tooraine järgi.

Majanduskriisist väljumisel oli jäätmesektori jaoks oluline Hiina nõudluse kasv uue tooraine järgi. Hiina on Euroopa jaoks olnud läbi aegade suurim jäätmekäitlusalane partner. Nüüd hakkab Hiina nõudlus näitama jahtumise märke.

Hiinlased on hakanud ise oma kodumaal jäätmeid sortima ning suudavad järjest enam rahuldada oma tööstuse nõudlust sekundaarse tooraine järele. Hinnatakse, et aastaks 2020 rahuldab Hiina 72% oma vanapaberi vajadusest kodumaise sorteerimise ja kogumise kaudu. See aga tähendab vähenevat vajadust Euroopast pärit sekundaarse tooraine järele.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077