Autor: Tanel Raig • 22. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina tööstused loobuvad Euroopa jäätmetest

Hiina on oluliselt vähendamas jäätmete importi Euroopast, kuna suudab ise järjest enam rahuldada oma tööstuste vajadust sekundaarse tooraine järgi.

Majanduskriisist väljumisel oli jäätmesektori jaoks oluline Hiina nõudluse kasv uue tooraine järgi. Hiina on Euroopa jaoks olnud läbi aegade suurim jäätmekäitlusalane partner. Nüüd hakkab Hiina nõudlus näitama jahtumise märke.

Hiinlased on hakanud ise oma kodumaal jäätmeid sortima ning suudavad järjest enam rahuldada oma tööstuse nõudlust sekundaarse tooraine järele. Hinnatakse, et aastaks 2020 rahuldab Hiina 72% oma vanapaberi vajadusest kodumaise sorteerimise ja kogumise kaudu. See aga tähendab vähenevat vajadust Euroopast pärit sekundaarse tooraine järele.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077