Autor: Tanel Raig • 21. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikakõrgkool koolitas töötutest spetsialistid tööstusele

Tallinna Tehnikakõrgkool andis töötute koolituse projekti raames 14 töötule keevitaja ja 15 töötule APJ metallilõikepingi operaatori kutsekvalifikatsiooni.

Tehnikakõrgkool viis läbi töötute koolituse projekti METLOG - töötute kompleksne koolitamine ning tööle rakendamine masina- ja metallitööstuse ning logistika valdkondades. projekti raames töötati välja 4 spetsiaalselt töötutele suunatud koolitusprogrammi: ekspedeerija, keevitaja, CAD-projekteerija ja CNC pingi operaatori erialal.

Koostöös Eesti Töötukassaga valiti projekti 112 liiget, kellest 96 läbis 2010/2011. õppeaastal erialaõppe, ettevõtluse- ja eesti keele koolituse. Peale koolituste läbimist suunati projektis osalejad ühekuulisele tööpraktikale valdkonna ettevõtetesse. Pärast tööpraktika läbimist ja nõustamist sooritasid kursuslased kutsekvalifikatsiooni eksamid.

Keevitaja kutsekvalifikatsiooni sai 14 keevitajat, APJ metallilõikepingi operaatori kutsekvalifikatsioon omistati 15 osalejale. Lisaks said 5 osalejat ekspedeerija rahvusvahelise FIATA koolitustunnistuse.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077