Autor: Tanel Raig • 15. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Kehra hiigelkatlad

Kehrasse transporditi täna öösel Horizon Tselluloosi ja Paber ASi tselluloosikeeduseadmeid. Seade pannakse kokku kahest katlast, mille laius on 5,3 meetrit ning kõrgus 18 meetrit ning kolmest akumulaatorist, mille mõõtmed on 4,8 meetrit ning 22 meetrit.

Kogu projekti maksumus on 9 miljonit eurot. Edaspidi aitavad aga uued katlad energia arvelt kokku hoida 2,5 miljonit eurot aastas. Uus tehnoloogia vähendab tselluloosi tootmise energiakulu 25% ning veekulu 1,3 miljoni kuupmeetri võrra aastas.

 

Autor: Andras Kralla
Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077