Tuuleparkide rajamine kohalike nõusolekuta on lubamatu

Keskkonnaminister Keit Pentus ütles täna Lahemaa rahvuspargis Looduskaitse visioonikonverentsi avades, et ehkki Eestimaa territooriumist on 18% kaitse all, ei tähenda see, et ülejäänud 82% oleks kaitsetu.

 “Looduse hoidmine, elurikkuse säilitamine peab olema loomulik ja omaksvõetud osa meie igapäevasest käitumisest,” rääkis Pentus. “Minu kindel veendumus on, et me ei tohi liikuda suunas, kus kohalike elanike, kohalike kogukondade põhjendatud arvamus on midagi, mida võetakse arendamisest huvitatute poolt kuulda alles ja ainult siis, kui konkreetses piirkonnas on leitud mõni kaitstav liik. Kohaliku kogukonnaga tuleb rääkida. Kohalike elanike arvamusi ignoreerida ei tohi. Neid tuleb kuulata.”

Keskkonnaminister tõi näite Hiiumaa merealadele tuulepargi võimaliku rajamise arutelu kohta.

“Selle puhul tuleb arvesse võtta arvamusi, mis on tulnud kohalikult kogukonnalt. Sest nende elukeskkond on see, mis tollest arendusest mõjutatud saaks," märkis Pentus. "Nende vääramatu õigus on selles küsimuses kaasa rääkida.”

 

Osale arutelus

  • Ain Alvela

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara