Autor: Ain Alvela • 1. juuni 2011

Tuuleparkide rajamine kohalike nõusolekuta on lubamatu

Keskkonnaminister Keit Pentus ütles täna Lahemaa rahvuspargis Looduskaitse visioonikonverentsi avades, et ehkki Eestimaa territooriumist on 18% kaitse all, ei tähenda see, et ülejäänud 82% oleks kaitsetu.

 “Looduse hoidmine, elurikkuse säilitamine peab olema loomulik ja omaksvõetud osa meie igapäevasest käitumisest,” rääkis Pentus. “Minu kindel veendumus on, et me ei tohi liikuda suunas, kus kohalike elanike, kohalike kogukondade põhjendatud arvamus on midagi, mida võetakse arendamisest huvitatute poolt kuulda alles ja ainult siis, kui konkreetses piirkonnas on leitud mõni kaitstav liik. Kohaliku kogukonnaga tuleb rääkida. Kohalike elanike arvamusi ignoreerida ei tohi. Neid tuleb kuulata.”

Keskkonnaminister tõi näite Hiiumaa merealadele tuulepargi võimaliku rajamise arutelu kohta.

“Selle puhul tuleb arvesse võtta arvamusi, mis on tulnud kohalikult kogukonnalt. Sest nende elukeskkond on see, mis tollest arendusest mõjutatud saaks," märkis Pentus. "Nende vääramatu õigus on selles küsimuses kaasa rääkida.”

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077