Autor: Piret Reiljan • 2. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Punt kütuseärikaid jäi süüdi suures maksukelmuses

Eelmisel nädalal mõistis Harju maakohtus ligi 18 miljoni kroonise maksupettuse eest reaalselt ja tingimisi vangi grupi kütuseärimehi, kes nabiti kinni aasta aega tagasi maksuameti juhtimisel toimunud suuroperatsioonil.

Seitsmest kohtualusest neli mõisteti lisaks suures ulatuses maksukelmusele süüdi kuritegelikku ühendusse kuulumises. Ühenduse eesmärk oli teenida varalist kasu vedelkütuse müügilt arvestatud käibemaksu suures ulatuses maksmata jätmisest.

Kohtuotsusest ilmneb, et tegemist oli skeemiga, kus ühendus korraldas Lätist ja Poolast määrdeõli ostu ning selle Eestis edasimüümise diislikütusena, millelt ei ole tasutud aktsiisi ega käibemaksu.

Eestisse toimetatud aktsiisikaup veeti erinevatesse terminalidesse Lääne-Virumaal (AS Raktoom, Hulja tankla ja Roodevälja terminal), kus kütus pumbati ümber sama seltskonna kontrolli all oleva OÜ Grimsley renditud mahutitesse. Laos muudeti vedelkütuse kvaliteedi näitajad diislikütuse sarnaseks ja kaup müüdi edasi vedelkütuse kokkuostjatele.

Lähemalt loe tänasest Äripäevast või päevapiletiga. Päevapileti saad osta siit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077