Autor: Väinu Rozental • 29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstustoodang suurenes märtsis kolmandiku võrra

Tööstusettevõtted tootsid 2011. aasta märtsis 33% rohkem toodangut kui eelmise aasta märtsis, teatab statistikaamet.

Tootmine näitas 30%-list kasvu eelmise aasta sama kuuga võrreldes seitsmendat kuud järjest.

Tööstustoodangu kasvu vedas endiselt peamiselt välisnõudlus, kuid ka siseturu nõudlus suurenes võrreldes eelmise aasta märtsiga.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2011. aasta märtsis eelmise aasta märtsiga võrreldes 42%. Oluliselt ehk 71% suurenes töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks. Välisturule müüdi ligi kolm neljandikku (73%) kogu töötleva tööstuse toodangust. Nõudlus kodumaisel turul oli jätkuvalt nõrgem — siseturule müüdi viiendik rohkem toodangut kui eelmise aasta märtsis.

Märtsis ületas toodang eelmise aasta sama kuu mahu enamikus tööstusharudes. Elektroonikaseadmete tootmine suurenes eelmise aasta märtsiga võrreldes rohkem kui neli korda. Selle tööstusharu toodang andis neljandiku kogu töötleva tööstuse toodangu mahust. Suurema osatähtsusega tööstusharud olid veel puidutöötlemine ja metalltoodete tootmine, kus toodang kasvas vastavalt 27% ja 24%. Väiksema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang märgatavalt keemiatoodete ning masinate ja seadmete tootmises, peamiselt ekspordi suurenemise tõttu.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2011. aasta märtsis nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 3% rohkem toodangut kui veebruaris.

2010. aasta märtsiga võrreldes toodeti 6% rohkem elektrit ja 3% vähem soojust.

 

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077