Autor: Silvia Kruusmaa • 28. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere müük kasvas esimeses kvartalis 12 protsendi võrra

Piimatööstusettevõte Tere AS käive moodustas käesoleva aasta esimeses kvartalis 25 miljonit eurot, kasvades 2010. aasta sama perioodiga võrreldes 12 protsendi võrra.

Tere teatel moodustas esimese kvartali ekspordi osakaal kogumüügist 41 protsenti, andes kasvuks aasta varasema perioodiga võrreldes 16 protsenti.

Tere juhatuse esimehe asetäitja Ülo Kivine ütles, et sihipärane töö eksporditurgudel on mõjutanud positiivselt ka Tere käesoleva aasta esimese kvartali tulemusi. “Tere peamised eksporditurud on endiselt naaberriigid Venemaa ja Skandinaaviamaad,“ sõnas Kivine.

Eesti Toiduainetööstuse Liit nimetas AS Tere Eesti suurima ekspordikäibe ja suurima ekspordi kasvuga toiduainetööstusettevõtteks. Tere müüs mullu välisturgudele erinevaid piimatooteid kokku 650 miljoni krooni eest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077