Autor: Väinu Rozental • 23. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa piimatööstus uuendab seadmeparki

AS Saaremaa Piimatööstus sai juustupiima esmase töötlemise liini ning või tootmis- ja pakendusliini ostmiseks PRIAlt 588 390 eurot toetust, kirjutab Saarte Hääl.

“Kuna meil on võimasin praegu 27 aastat vana ja pakendaja ka nõukogude ajast, siis oleme sunnitud neid uuendama,” ütles Saaremaa Piimatööstus juht Andi Saagpakk, kelle sõnul on investeeringu eesmärk muuta juustu kvaliteet stabiilsemaks ja tagada ettevõtte püsimine konkurentsis.

Uue juustupiima liiniga käib kaasas ka baktofuug, mis puhastab piima ja tagab, et juust kääriks õigesti, selgitas Saagpakk.

Pärast uute seadmete käivitamist muutuvad Saaremaa või paki mõõtmed ja kuju, mis Saagpaku sõnul ei jää tarbijal kindlasti märkamata. Uued Lääne-Euroopast pärit tootmisliinid loodetakse tööle saada aasta lõpuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077