Autor: Birjo Must • 19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koppel: tõenäoline, et Baltika turuhind kukub läbi emissioonihinna

Sel korral pole emisiooni garanteerimisest juttu olnud ja praegu on tõenäoline, et turuhind kukub läbi emissioonihinna, kommenteeris SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

„Vaadake, kui organismi ei suudeta reaalselt ja normaalselt funktsioneerima panna, reaalset verejooksu peatada, peab aeg-ajalt ikka vereülekandega organismi turgutama,“ selgitas Koppel Baltika aktsiakapitali suurendamise soovi kui objektiivset vajadust.

Et Baltika kui organism normaalselt funktsioneeriks, Koppel enda sõnul veel näinud pole.

Koppel märkis, et eelmise emissooni ajal oli emissoon garanteeritud, kuid sellel korral pole garanteerimisest juttu olnud. „Praegu on tõenäoline, et turuhind kukub läbi emissioonihinna. Ja sellisel juhul peaks investor juba enda käest küsima, et miks siis emissioonist osta?“ sõnas ta. 

Tänane Baltika aktsiahinna langus on Koppeli arvates seotud sellega, et emissioon ei olnud garanteeritud ning kindlusetus on üsna suur. „Kes ütleb, et kolme või kuue kuu pärast jälle emissiooni tegema ei hakata?“ väljendas strateeg kõhklusi.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077