Autor: Silvia Kruusmaa • 16. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsusliit jätkab tuumaenergia võimaluste uurimisega

Hoolimata Jaapani õnnetusest leppisid Reformierakond ja IRL eile kokku, et jätkavad uuringuid, mis peavad andma vastuse, kas Eestisse tasub ehitada tuumaelektrijaam, kirjutas Postimees.

Uue valitsusliidu läbirääkimistel IRLi esindanud majandusminister Juhan Parts märkis, et kõnelustel lepiti kokku, et Eestis võetakse kasutusele vähemalt kolmanda põlvkonna reaktor. Parts ütles, et seni majandusministeeriumi lauasahtleis oma aega oodanud tuumaenergiaseaduse projekt läheb parlamenti. Majandusministeeriumis valmis juba eelmisel aastal tuumaenergiaseadus, mis reguleerib tuumajaamadele ja jäätmekäitlusele esitatavaid nõudeid, tuumajaama rajamise otsustusprotsessi ning ohutusnõudeid.

Reformierakonda kõnelustel esindanud riigikogu liikme Kaja Kallase sõnul leppisid pooled kokku, et tuleb jätkata uuringuid, kas ja kuhu on mõistlik jaam ehitada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077