Pinge Fukushima tuumajaamas tõuseb

Olukord Fukushima tuumajaamas muutub üha pinevamaks. Teise bloki reaktor on ilma jahutusveeta, suuri probleeme on veel kahe reaktori jahutamisega.

Tuumajaama haldav Tokyo Electric Power Company (Tepco) teatel on 2. bloki reaktori tuumavardad täielikult ilma veeta ja et rõhk reaktoris tõuseb. Tepco ei välista, et reaktoris on toimunud osaline tuumavarraste sulamine.

Spiegel Online refereerib uudisteagentuuri Kyodo edastatud infot, mille kohaselt on jahutusvesi 2. bloki reaktoris dramaatiliselt vähenenud, väidetavalt on nelja meetri kõrgused vardad, mis peaksid olema täies ulatuses ümbritsetud jahutusveest, 3,70 meetri ulatuses veest väljas.

3. reaktoris toimus täna hommikul kaks vesinikuplahvatust, mis jätsid siiski terveks reaktori ümber oleva teraskesta. 11 inimest sai vigastada, neist üks raskelt. Valitsuse pressiesindaja Yukio Edano sõnul oli ohvrite seas neli sõdurit ja seitse tehnikut.

Osale arutelus

  • Katri Soe-Surén

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara