Autor: Birjo Must • 14. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Nilson: toetama peab nii suuri kui väikeseid

Igal juhul tuleb ettevõtlust toetada ja soodustada, kuidas täpselt, see on juba ühiskondliku kokkuleppe küsimus, rääkis Woodwell AS omanik ja juhatuse esimees Tiit Nilson.

„Minu arvates tuleb toetada seda, mis on elujõuline. Riik on tore asi, aga kahjuks on ettevõtlus see, mis riiki püsti hoiab,“ lausus Nilson.

Nilsoni sõnul on maailma mastaabis Eestis kõik väikeettevõtted ning siin on väikesteks ja suurteks lahterdamine üldiselt ebaõiglane.

Senistes riigipoolsetes toetusmeetmetes näeb Nilson ka mõningaid kitsaskohti. „Kahjuks juhtub väga tihti nii, et ettevõtted kohandavad ennast EASi järgi mitte vastupidi,“ tõi Nilson näite. Puu raiumine pole tõepoolest otseselt eksport, kuid sellest puust valmistatakse midagi, mis läheb ekspordiks, selgitas ta.

Seega ma leian, et toetada tuleb kõike, lisas Nilson.

Tänane päevaküsimus on ajendatud sellest, et eelmisel nädalal tegid 14 suurettevõtet erakondadele omapoolsed ettepanekud prioriteetseteks tegevussuundadeks järgmisel valitsemisperioodil. Ettevõtete juhtide sõnul muudab panustamine ainult väiketootmisele Eesti majanduse haavatavaks ning ebakindlaks.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077