Autor: Birjo Must • 11. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elcoteqi juht: aasta lõpp tõi rekordilised kasvud

6,6%-line majanduskasv IV kvartalis on väga hea tulemus ning võiks hakata mõtlema, kas see juba ehk liiga järsk pole, kommenteeris rekordilisi tulemusi Elcoteq Tallinn ASi tegevjuht Jan Kotka. 

„Kui me vaatame kogu eelmist aastat, siis loomulikult läks aasta lõpus kasv järsemaks. Kindlasti oli Ericsson sellele suur tugi ja eks mujaltki tuli lisa,“ rääkis Kotka.

Kotka arvates on kõiki esialgseid prognoose ja väljavaateid arvestades ka 3,1% majanduse aastane kasv täitsa korralik tulemus, mida ei peaks häbenema. Seda käsitleti siiski kui veel masuperioodi, ütles Kotka. 

Elcoteqil möödus aasta lõpp Kotka kinnitusel väga-väga kiirelt. „Vaadates 2010. aasta lõppu ja algust, siis seal olid kolmekordsed müügitõusud,“ rääkis juht elavnemisest.  „Kliente tuli poole aasta pealt juurde, klientide nõudlus kasvas aasta lõpus päris tublisti ja üldiselt ka toormaterjali saadavus paranes.“

Lisaks toimub Kotka sõnul Elcoteqis iganädalane laienemine. Tõstame neljandat korda oma võimsust ehk paneme neljanda liini tootmisse püsti, rääkis ta.

2011. aasta analüütikute prognoosid on Kotka sõnul varieerunud 2 kuni 4,5 protsendini. „Kui see sinna nelja peale jääb on see minu arvates väga mõistlik ja stabiilne kasv, mida suudaksime hallata ja mõistlikult käsitleda. Kuuest ja seitsmest ülespoole läheb minu arvates juba piiri peale,“ arvas Kotka.

Ka Elcoteqi jaoks on aasta alanud suhteliselt ootuspäraselt ning tundub tulevat parem aasta. „Õnneks pole ka toimunud mingisuguseid kukkumisi aasta lõpu rekordtulemustega võrreldes,“ kommenteeris juht.

 Hetkel prognoosid näitavad tõusu ja tõusu just läbi uute klientide, kellega oleme aastat koos alustanud, lisas ta.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077