Autor: Romet Kreek • 27. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soros: kõrgemad toorainehinnad kummitavad veel aastaid

Aastakümne jagu kestnud toorainete buum võib veel kesta aastaid, enne kui pakkumine suudab käia kaasas nõudlusega, ütles miljardärist investor George Soros.

„Toorained on traditsiooniliselt väga tsüklilised, seetõttu on oluline see, kus me tsüklis asume,“ ütles Soros Davoses intervjuus Bloombergile. „Arvan, te oleme üsna kaugele jõudnud. Meil on olnud terve aastakümne pikkune toorainebuum. Paljud uued investeeringud hakkavad lõpusirgele jõudma, kuid need ei ole veel tootmisstaadiumis, milleks kulub veel aastaid.“

„Aasta tagasi oli väljavaade inflatsiooniline, kuid tegelik reaalsus on see, et arenevad turud kogevad deflatsioonilisi surveid,“ jätkas Soros. „Kuna meil on toorainebuum, mis tähendab sisulist usaldamatust kõigi valuutade suhtes, mitte vaid dollari suhtes, on parem omada tooraineid."

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077