Autor: Anu Jõgi • 20. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere Lihakombinaadi omanik kärbib Soomes töökohti

Toidutootja HKScan tõmbab Soomes sel aastal koomale 230 täistöökoha mahus tööd, kirjutab Helsingin Sanomat.

Selle hulka on arvatud ka allhankijatelt ja ettevõttesse sisseostetavad tööd, teatas HKScan.

HKScani teatel üritatakse efektiivsuse suurendamise kavaga aastas kokku hoida 12 miljonit eurot. Osa varem ettevõttest välja antud töid hakatakse taas tegema ettevõtte sees. Töötajatega koostöös selgitatakse välja kahe Soome tootmisüksuse tulevane roll ettevõttes.

HKScan alustas oma efektiivsusprogrammiga eelmise aasta sügisel, siis arvestati ettevõtte töö kärpimisvajaduseks 250 täistöökohta.

HKScan on üks Põhja-Euroopa suuremaid lihatööstusi. Ettevõte koduturud on Soome, Rootsi, Balti riigid ja Poola. Kokku tegutseb HKScan üheksas riigis ja annab tööd ligi 11 000 inimesele.

Eestis kuulub HKScanile Tallegg Eestis, samuti lihatootja Ekseko ja Rakvere Lihakombinaat, millest HK Ruokatalo ostis 1998. aastal 80 protsenti ja hiljem kogu firma. Rakvere Lihakombinaadis ja tütarettevõtetes töötab kokku ligikaudu 1200 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077