Autor: Anne Oja • 14. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Probleemid Venemaal vähendasid IKEA investeeringut Hiinasse

Rootsi mööblikontsern IKEA investeeris Hiinasse vähem kui algselt plaanitud, kartes Venemaaga sarnaseid raskusi.

Möödunud aastal vallandas IKEA kaks Venemaa tippjuhti, kuna nad jäid vahele altkäemaksudega. IKEA juht Mikael Olsson ütles, et Financial Timesile, et nad ei kavatse Hiinas avada üle ühe-kahe kaupluse aastas. Praegu on IKEA-l Hiinas kaheksa kaubanduskeskust. "Hiina turu potentsiaal on väga suur, kuid me ei kiirusta," märkis Olsson.

IKEA peaks täna avaldama majandustulemused. Analüütikud loodavad, et kontserni kasum on kasvanud 6,2% 2,7 miljardi euroni.

IKEA-l on 26 riigis kokku 280 poodi. 80% müügist tuleb Euroopast. IKEA plaanib oma kauplused avada ka Indias, kuid pole saanud siiani kohalike võimude luba, kuna Indias ei tohi jaekauplused kuuluda kellegi ainuomandisse.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077