Autor: Anu Jõgi • 12. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome rahvusviina müük languses

Soome rahvusjoogiks peetava Koskenkorva viina müük on Alko poodides kahanenud, kirjutab Helsingin Sanomat.

Eelmisel aastal vähenes Koskenkorva kodumaine müük Soomes allapoole 400 000 liitri piiri, mis aasta varasemaga võrraldes enam kui kümne protsendi võrra kasinam müük.

Riikliku Altia viinatehase esikaubamärgi tee allamäge on olnud pikk. Paar aastat tagasi läks Koskenkorvat müügiks 5,7 miljonit liitrit, 1990ndatel koguni 11–13 miljonit liitrit. Tipptasemel oli müük aastail 1970–80.

Kodumaise müügi kõrval läheb Koskenkorva viina ka ekspordiks, samuti müüakse seda lennujaamas ja laevadel. International Wine and Spirit Researchi andmetel ulatus selle viina rahvusvaheline müük miljoni liitrini.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077