Juht: optimismipuhangud on kindlasti pisut ennatlikud

Tuntud puiduettevõtte AS Toftan juht Martin Arula ütles, et erinevatest valdkondadest tulevad optimismipuhangud on ennatlikud, nende põhjal investeeringuid teha ei tohiks.

Järgneb Martin Arula kommentaar hetkeolukorrale puidusektoris ning uudisele, et eripakendile spetsialiseerunud Nefab Packagingi müük on sedavõrd kasvanud, et ettevõte plaanib tootmist laiendada.

Asjad liikusid vahepeal tõesti paremuse poole, kuid aasta lõpus on teistpidi minema hakanud. Nõudlus puittoodete järele on püsinud peaaegu samal tasemel kriisist alates ja ületootmise maht on ikkagi 20-30%, 2011. aasta I kvartali ligi 18%-line hinnalangus puitoodete osas ongi sellest tingitud.

Nefabit ma tean, nad on eripakendi peal väljas ja võib-olla tuleneb kasv sellest, või on nad saanud vabamad käed müügiotsuste tegemisel. Mis traditsioonilist pakendit puudutab, siis puitaluste tegemisel olulist nõudluse kasvu näha pole, mistõttu ei saa ka panuseid teha kaubavahetuse suurenemise kohalt.

Optimismipuhangud, mis erinevatest valdkondadest tulevad, on kindlasti ennatlikud. Nende põhjal investeeringuid ei tee. Tasub meeles pidada, et eurotsooni võlakoorem on endiselt üleval, poliitilist lahendust see leidnud pole. Jääb üle vaid ennustada, mis juhtub tarbimisega, kui erasektor peab eurotsooni võlgu lappima hakkama. Ilmselt peab, kuna riikidel raha pole. Orgaaniline kasv puidutöötlemises muidugi toimub, kuid ühtegi uut puidutehast või saekaatrit Eestisse praegu tulekul pole.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara