Autor: Indrek Kald • 22. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müük kasvas novembris 18%

Eesti Energia müüs novembris Baltimaades ja elektribörsidel kokku 961 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat. Müügimaht kasvas võrreldes möödunud aasta novembriga 18 protsenti, tulenedes peamiselt suuremast müügist börsidel.

Reguleeritud hinnaga ehk Eesti suletud turul müüs Eesti Energia novembris 507 GWh elektrienergiat, mis on 20 protsenti vähem võrreldes eelmise aasta novembriga. Reguleerimata hindadega ehk avatud turgudel ja elektribörsidel müüdi novembris 454 GWh ehk 160 protsenti rohkem elektrienergiat kui mullu samal kuul.

Eesti jaeturu klientidele ehk nii suletud kui ka avatud turu lõpptarbijatele müüs Eesti Energia novembris kolme protsendi võrra rohkem elektrienergiat kui aasta tagasi ehk kokku 539 GWh. Lätis langes müük kümne protsendi võrra, kokku müüdi jaeklientidele Lätis 27 GWh elektrienergiat. Leedus moodustas elektrienergia jaemüük novembris 34 GWh. Eelmisel aastal oli Eesti Energia jaemüük Leedus alla 1 GWh.

Elektrienergia keskmine müügihind Eesti suletud turul ilma võrguteenusteta oli novembris 478 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Eesti piirkonnas oli novembris 787 kr/MWh ning Soome piirkonnas 886 kr/MWh.

Eesti Energia tootis novembris 16 000 tonni (103 000 barrelit) vedelkütuseid, mis on 23% vähem kui mullu novembris. Põlevkivist toodetud vedelkütuste müügihinda mõjutab läbi kütteõli maailmaturuhinna toornafta maailmaturuhind – novembris oli Brent toornafta keskmine hind 62,9 eurot barreli eest, mis on 22,2% rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.

Soojusenergiat müüs Eesti Energia novembris 154 GWh. Müük kasvas võrreldes 2009. aasta novembriga kaks protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077