Eesti Energia müük kasvas novembris 18%

Eesti Energia müüs novembris Baltimaades ja elektribörsidel kokku 961 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat. Müügimaht kasvas võrreldes möödunud aasta novembriga 18 protsenti, tulenedes peamiselt suuremast müügist börsidel.

Reguleeritud hinnaga ehk Eesti suletud turul müüs Eesti Energia novembris 507 GWh elektrienergiat, mis on 20 protsenti vähem võrreldes eelmise aasta novembriga. Reguleerimata hindadega ehk avatud turgudel ja elektribörsidel müüdi novembris 454 GWh ehk 160 protsenti rohkem elektrienergiat kui mullu samal kuul.

Eesti jaeturu klientidele ehk nii suletud kui ka avatud turu lõpptarbijatele müüs Eesti Energia novembris kolme protsendi võrra rohkem elektrienergiat kui aasta tagasi ehk kokku 539 GWh. Lätis langes müük kümne protsendi võrra, kokku müüdi jaeklientidele Lätis 27 GWh elektrienergiat. Leedus moodustas elektrienergia jaemüük novembris 34 GWh. Eelmisel aastal oli Eesti Energia jaemüük Leedus alla 1 GWh.

Elektrienergia keskmine müügihind Eesti suletud turul ilma võrguteenusteta oli novembris 478 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Eesti piirkonnas oli novembris 787 kr/MWh ning Soome piirkonnas 886 kr/MWh.

Eesti Energia tootis novembris 16 000 tonni (103 000 barrelit) vedelkütuseid, mis on 23% vähem kui mullu novembris. Põlevkivist toodetud vedelkütuste müügihinda mõjutab läbi kütteõli maailmaturuhinna toornafta maailmaturuhind – novembris oli Brent toornafta keskmine hind 62,9 eurot barreli eest, mis on 22,2% rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.

Soojusenergiat müüs Eesti Energia novembris 154 GWh. Müük kasvas võrreldes 2009. aasta novembriga kaks protsenti.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara