Autor: Romet Kreek • 21. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UPM-Kymmene avas ostudeks rahakotirauad

Euroopa suuruselt teine paberitootja UPM-Kymmene ostab Myllykoski ja Rhein Papieri, kuna tööstusharus toimub konsolideerumine seoses kõrgemate tootmiskulude ja muutusega digiväljaannete suunas, vahendab Bloomberg.

UPM-Kymmene teatas, et äride väärtus on umbes 900 miljonit eurot. Tehing annab ettevõttele seitse ajakirjanduses kasutatava paberitehast Saksamaal, Soomes ja USAs.

"Jõudude koondamine ja tootmist ratsionaliseerimine on hädavajalik kogu tööstusharule Euroopas," ütles UPMi juhatuse esimees Jussi Pesonen. "See tähendab kahjumliku tootmisvõimsuse ja investeeringute sulgemist, et tõsta kuluefektiivsust."

Paberitööstuse ees seisab liitumistelaine, kuna tarbijad kasutavad rohkem digiraamatuid, digiajakirju ja digiajalehti. Ka kasvanud puidu ja vanapaberikulud löövad tootjaid. Tehingust loodetakse enam kui saja miljoni eurost aastast sünergiasäästu.

UPM rahastab tehingut viie miljoni uue aktsia emiteerimisega umbes 60 miljoni euro väärtuses. Ülejäänud osa rahastatakse pikaajaliste võlakirjadega. Tehing loodetakse lõpule viia teises kvartalis.

UPMi aktsia on aastaga tõusnud 65 protsenti. Ettevõtte turuväärtus oli 6,7 miljardit eurot. Täna tõusis aktsia hind 7,41 protsenti, 12,80 eurole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077