• 21.12.10, 09:10
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sakslased tõstavad leiva hinda

Tulevast aastast tõuseb Saksamaal leiva hind 2-3 protsenti, ennustab kohalik pagarite liit. See tähendab, et pood tuleb kinni panna vähemalt 400 küpsetusäril.
Hinnatõusu põhjustavad tõusvad tooraine- ja elektrihinnad, ütles Saksa Pagarite Liidu president Peter Becker ajalehele „Hamburger Abendblatt“. Nõudlus teravilja järele on maailmaturul tugevalt tõusnud, seda eriti buumiriikides nagu Hiina. „Samal ajal kasutatakse põllumaad üha enam taastuvenergia tootmiseks. Ka see põhjustab hinnatõusu,“ ütles Becker.
Becker ennustab, et pagariäride käive tõuseb 4-5 protsenti ning töökohtade arv peaks samaks jääma. Samas kaob järjest rohkem väikesi pagariärisid – tõenäoliselt paneb uksed kinni vähemalt 400 väikeettevõtet.
Autor: Katri Soe-Surén

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele