Siemens võib teha Osrami IPO

Siemens uurib võimalusi, mida teha Osrami valgustusäriga. Valikute seas on ka võimalik aktsiate avalik pakkumine või müük, vahendab Bloomberg.

Siemens on pidanud eelkõnelusi investeerimispankadega, mis puudutab Osrami tehingu võimalikkust. Otsust ei ole langetatud ja Siemens võib jätta ka Osrami endale. Ühe tundmatuks soovida jäänud allika sõnul võib IPO ja müügiprotsess edasi minna tuleva aasta esimesel poolel.

Osram on maailmas suuruselt teine valgustusfirma, jäädes käibelt maha vaid Royal Philips Electronicsist. Morgan Stanley analüütiku Ben Uglowi sõnul on Osrami ettevõtteväärtus 6,5 kuni 7 miljardit eurot.

„Kahe kuni viie aasta jooksul vajab Osram märkimisväärseid investeeringuid, et muutuda parimaks,“ ütles Uglow, kes soovitab Siemensi aktsiat osta. „Siemensis diskuteeritakse strateegilisel teemal, kas investeerida ise raha või otsida raha mujalt.“

30. septembril 2009. lõppenud majandusaastal koondas Siemens Osramis 5000 töötajat. Üleilmselt on üksuses tööl ligi 40 000 töötajat. Osarami majandusaasta puhaskasum enam kui kuuekordistus ja ulatus 569 mln euroni, kuna käive kasvas 4,68 miljardile eurole.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara