Autor: Romet Kreek • 15. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siemens võib teha Osrami IPO

Siemens uurib võimalusi, mida teha Osrami valgustusäriga. Valikute seas on ka võimalik aktsiate avalik pakkumine või müük, vahendab Bloomberg.

Siemens on pidanud eelkõnelusi investeerimispankadega, mis puudutab Osrami tehingu võimalikkust. Otsust ei ole langetatud ja Siemens võib jätta ka Osrami endale. Ühe tundmatuks soovida jäänud allika sõnul võib IPO ja müügiprotsess edasi minna tuleva aasta esimesel poolel.

Osram on maailmas suuruselt teine valgustusfirma, jäädes käibelt maha vaid Royal Philips Electronicsist. Morgan Stanley analüütiku Ben Uglowi sõnul on Osrami ettevõtteväärtus 6,5 kuni 7 miljardit eurot.

„Kahe kuni viie aasta jooksul vajab Osram märkimisväärseid investeeringuid, et muutuda parimaks,“ ütles Uglow, kes soovitab Siemensi aktsiat osta. „Siemensis diskuteeritakse strateegilisel teemal, kas investeerida ise raha või otsida raha mujalt.“

30. septembril 2009. lõppenud majandusaastal koondas Siemens Osramis 5000 töötajat. Üleilmselt on üksuses tööl ligi 40 000 töötajat. Osarami majandusaasta puhaskasum enam kui kuuekordistus ja ulatus 569 mln euroni, kuna käive kasvas 4,68 miljardile eurole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077