• 15.12.10, 10:58
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Siemens võib teha Osrami IPO

Siemens uurib võimalusi, mida teha Osrami valgustusäriga. Valikute seas on ka võimalik aktsiate avalik pakkumine või müük, vahendab Bloomberg.
Siemens on pidanud eelkõnelusi investeerimispankadega, mis puudutab Osrami tehingu võimalikkust. Otsust ei ole langetatud ja Siemens võib jätta ka Osrami endale. Ühe tundmatuks soovida jäänud allika sõnul võib IPO ja müügiprotsess edasi minna tuleva aasta esimesel poolel.
Osram on maailmas suuruselt teine valgustusfirma, jäädes käibelt maha vaid Royal Philips Electronicsist. Morgan Stanley analüütiku Ben Uglowi sõnul on Osrami ettevõtteväärtus 6,5 kuni 7 miljardit eurot.
„Kahe kuni viie aasta jooksul vajab Osram märkimisväärseid investeeringuid, et muutuda parimaks,“ ütles Uglow, kes soovitab Siemensi aktsiat osta. „Siemensis diskuteeritakse strateegilisel teemal, kas investeerida ise raha või otsida raha mujalt.“
30. septembril 2009. lõppenud majandusaastal koondas Siemens Osramis 5000 töötajat. Üleilmselt on üksuses tööl ligi 40 000 töötajat. Osarami majandusaasta puhaskasum enam kui kuuekordistus ja ulatus 569 mln euroni, kuna käive kasvas 4,68 miljardile eurole.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele