15. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siemens müüs maha kriisis IT-haru

Siemens AG müüs 850 miljoni euro eest Prantsuse Atos Originile IT teenuseid pakkuva SIS-i. Töö kaotab rohkem kui 1700 SIS-i töötajat.

Siemens saab tehinguga 12,5 miljonit Atos Origini aktsiat väärtusega 414 miljonit eurot. Sellele lisandub viie aastase tähtajaga võlakirju väärtuses 250 eurot ja sularaha 186 miljonit eurot.

Müügiga sünnib juhtiv IT-teenusepakkuja kogukäibega 8,7 miljardit eurot ja 78 500 töötajaga üle maailma. Lepe on plaanis alla kirjutada tuleva aasta esimesel poolel. Enne peavad oma nõusoleku andma kartelliametid ja Atose aktsionärid.

Siemensi tegevjuht Peter Löscher ütles, et Siemens on sulgenud tosin aastat kestnud restruktureerimiste peatüki ja tasub aktsionäridele kannatlikkuse eest rekordiliste dividendidega. Löscher ise sai läinud aastal töötasu koos boonustega 9 miljonit eurot.

Autor: Katri Soe-Surén

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077