Autor: Romet Kreek • 15. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Electrolux koondab

Electrolux sulgeb Kanadas tehase ja koondab Euroopas 800 töötajat, mis on üheks viimasteks sammudeks kaheksa aastase eesmärgi osas viia tootmine madalamate tootmiskuludega riikidesse, vahendab Bloomberg.

Electrolux sulgeb Kanades Quebecis L´Assomptioni tehase 2013. aastal ja see otsus mõjutab 1300 töökohta. Euroopas kaotatakse töökohti 2011. ja 2012. aastal. Kus Euroopas täpsemalt töökohad kaovad, seda ettevõte ei teatanud. Ümberkorraldustega seoses saab ettevõte neljandas kvartalis 850 mln Rootsi krooni suuruse kulu.

„L’Assomptioni tootmine viiakse üle uude tehasesse, mille asukohast anname me varsti teada,“ teatas Frigidaire külmikutootja.

Electrolux on maailmas teine kodumasinatootja, esikohal on Whirlpool. Rootsi kompanii hakkas juba 2004. aastal viima tootmist madalamate kuludega maadesse. See muutus peaks ühele poole saama tuleval aastal ja läheb kokku maksma umbes 8,5 miljardit Rootsi krooni. Alates 2013. aastast peaks programmist tekkima aastas säästu 3,4 miljardit Rootsi krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077