Autor: Fredy-Edwin Esse • 4. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andres Allikmäe: tulemus ületas meie ootusi

Kolmanda kvartali tulemused ületasid meie ootusi, ütles kasumi kahekordistamisest teatanud Harju Elektri juht Andres Allikmäe.

Vastab Harju Elektri juhatuse esimees Andres Allikmäe:

Kas kolmanda kvartali tulemused vastasid juhtkonna ootustele?

Julgen väita, et nad isegi ületasid mõningal määral meie ootuseid ja ma tahaks väga loota, et selline areng on ka jätkusuutlik. Loomulikult oleme maailmamajanduse ja turufaktorite mõjutuse all nagu mistahes firma.

Millise turu arenguga olete kõige rohkem rahul ja kus näete enim potentsiaali?

Oleks vale ainult ühte segmenti või turgu üle tähtsustada. Meie äritegevuse spetsiifika – sõltuvalt küllalt pikkadest arendus- ja tarnetsüklitest – võib olla tihtipeale mitut kvartalit kattev, kuid väga hea hinde annaks kindlasti meie Soome segmendile ja sealtkaudu siis projektipõhiselt ka maailma edasi. Kuid ka igati hästi võrreldes nii aastataguse perioodi kui ka eelnevate kvartalitega, tegutses Eesti segment.

Kindlasti on veel arenguruumi Leedus ja muidugi meie jaoks veel uuel, kuid siiski optimistlikul turul, Rootsis ja mujal Skandinaavias. Hea meel on samuti n-ö tulevikku suunatud innovaatilise turuga, autode elektrisoojenduse ja võimaliku elektriautode laadistehnoloogia segmendiga.

Mis tegureid loeksite Harju Elektri murelasteks?

Miski ei anna veel 100% garantiid positiivsete struktuaalsete muudatuste jätkusuutlikkusele majanduskriisist väljumisel. Loodame, et trend on positiivne, kuid lõpuks sõltub kõik nagu alati meie klientide investeerimisvalmidusest ja meie võimekusest neile tarnida.

Lisaks varasemale peame panustama oluliselt enam efektiivsusele ja tootlikkusele. Mõningad tootmissisendid, peamiselt tooraine näol on vaatamata majanduslangusele siis kallinenud ja sellega tuleb kahjuks arvestada.

Kuidas hindate üldist turuolukorda ning mida Harju Elekter ootab?

Ootame kindlasti selget signaali, et meie tegevusvaldkond on püsivalt väljunud kriisifaasist. Euro tulek lisab kindlasti üldisemalt usaldusväärsust ja mõjub ehk ka kohalikule turule investeeringute mõttes hästi.

Julgen arvata, et n-ö innovaatilisem, säästvam ja ka keskkonnasõbralikum tehnoloogia energia tootmise ja jaotamise valdkonnas, samuti tööstusautomaatika sektoris on see, mida peame arvestama ja ootama.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077