Autor: Silvia Kruusmaa • 20. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB võitis Suurbritannias suure võrguhaldustellimuse

Energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Group võitis Suurbritannias võrguettevõtte National Grid suure tellimuse turujuhtimissüsteemi tarnimiseks, mis aitab tasakaalustada energia pakkumist ja nõudlust terves riigis.

National Gridi praeguse süsteemi, mis juhib Suurbritannia 55 000 megavatti ületavat elektrinõudlust, vahetab välja Network Manageri turujuhtimissüsteem (MMS). Tegemist on lahendusega, mis võimaldab ühendada taastuvaid energiaallikaid. Peale selle suurendab süsteem selliste rakenduste nagu automatiseeritud jaotuse ja ülekandekindluse töövõimet, kuid vähendab samal ajal mõju turuosalistele, teatas ettevõte.

MMS on osa Ventyxi pakutavast komplektist Network Manager, mille ABB selle aasta alguses soetas. Ventyx pakub äritarkvara, energiaturu andmeid ja professionaalseid teenuseid.

National Grid on rahvusvaheline energeetika- ja gaasiettevõte, kellele kuulub kõrgepinge-elektrivõrk Inglismaal ja Walesis ning kes haldab süsteemi kogu Suurbritannias.

ABB on ülemaailmne tehnoloogiaettevõte energeetika ja automaatika valdkonnas, mille kliendid on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB kontsern annab tööd ligi 117 000-le inimesele sajas riigis. Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077